Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Norrahammars IK Juniorlag (f. 01-02)

Vinst borta mot Tranås

Det blev en skön bortavinst mot Tranås FF!
Redan från start visar killarna upp en härlig inställning och ett bra spel. Efter 3min får vi en hörna som Anton slår in mot mål. Jonathan nickar bollen in mot Adam som förlänger bollen in i mål, ledning för NIK som för kvällen är klädda i det gula bortastället. Grabbarna är inte nöjda med det utan fortsätter att sätta press mot Tranås försvaret. I 7:e matchminuten är det dags för en ny hörna ifrån Anton. Efter lite flipperspel håller sig Stefan framme och trycker in 2-0 till NIK. Tranås spelar fysiskt och smäller på rejält i närkamperna. Våra killar viker inte ner sig utan är aggressiva i presspelet och visar upp ett snyggt passningspel där hela laget deltar i anfallen. I 32:a minuten är det dags för nästa NIK mål. Denna gången kommer målet när vi gör en snabb omställning efter en Tranåshörna. Stefan avancerar med bollen spelar bollen till Simon som rycker ifrån sin försvarare och skjuter mot bortre stolpen där dyker Anton upp och petar in bollen i mål.
4-0 kommer i 40:e minuten genom att Stefan får bollen i ett centralt läge utanför Tranås straffområde överväger först om han ska skjuta men istället spelar han till Anton som står till vänster i deras straffområde. Anton tittar upp och placerar bollen kyligt i målvaktens vänstra kryss. Trots mycket bra spel lyckas Tranås komma upp och göra ett mål i den 44 spelminuten då vi för en gång skull är lite passiva i ett annars mycket bra försvarsspel. Ställningen är nu 1-4 efter en väl genomförd första halvlek.
Andra halvlek bjuder inte på lika mycket skönspel ifrån vår sida men det har sin förklaring i att Tranås börjar slå långa bollar vilket förändrar matchbilden i andra halvlek. Vi står emot bra och det känns ändå stabilt. I 70:e kommer tyvärr Fredrik ut lite fel på en av deras många långbollar vilket resulterar i ett mål för hemmalaget. I slutet av matchen får Tranås en hörna och får till ett avslut som Isac reflexräddar med handen vilket leder till utvisning och straff till Tranås. Fredrik visar att misstaget innan är bortblåst ur tankarna och räddar straffen, starkt. Snart där på kontrar vi genom Jacob, väl inne i straffområdet att blir han nerdragen. Domaren visslar och pekar på straffpunkten. Jacob tar själv hand om straffen och slår den stenhårt upp i vänstra krysset helt otagbart för målvakten. Kort därpå blåser domaren av matchen och slutsiffrorna skrivs till 2-5.
Vi gör en riktigt bra första halvlek där flera spelare visar att de har lyft sig rejält och spelar riktigt bra fotboll offensivt såväl som defensivt. I andra är vi bra men som sagt där ändrades matchbilden. Efter en sån här bra match ska hela laget rosas, men jag vill ändå lyfta fram Jacob som vann mycket boll på mitten och levererade många fina passningar och Oscar som gör sin bästa match hittills i NIK:tröjan även han visar att han kan spela fysiskt och vara en bra bollfördelare på mitten.
Nu tar vi med oss det till nästa veckas hemmamatch mot IF Haga.